ιστορία, storia

Σάββατο 17 Οκτωβίου ’77: οι »αυτοκτονίες» στην φυλακή Σταμχάιμ, Sabato 17 Ottobre 2015 05:04 17 ottobre 1977: i «suicidi» di Stammheim

Αέναη κίνηση-moto Perpetuo

Το βράδυ μεταξύ  17 και 18 oκτωβρίου 1977 οι μαχητές της Rote Armee Fraktion Andreas Baader, Gudrun Ensslin και Jan Carl Raspe βρέθηκαν 17 ottobre νεκροί στο κελί τους.
Ο πρώτος σκοτώθηκε από σφαίρα πιστολιού στον αυχένα, η δεύτερη κρεμασμένη σε ένα ηλεκτρικό σύρμα, ο τρίτος βρέθηκε ετοιμοθάνατος στο κελί εξ αιτίας χτυπήματος στο κεφάλι, πέθανε την επόμενη μέρα στο νοσοκομείο.

Επίσης η Irmagard Moller, άλλη αντάρτισσα της RAF σώθηκε στο νοσοκομείο παρά τα πολύ σοβαρά της τραύματα (τέσσερις μαχαιριές στο στήθος).

Στις 5 σεπτεμβρίου 1977 η RAF είχε απαγάγει στην Κολωνία τον πρόεδρο των γερμανών βιομηχάνων, ναζιστή, υπήρξε διαχειριστής των βιομηχανιών στην Boemia και στην Moravia τους καιρούς της ναζιστικής κατοχής,  Hans-Martin Schleyer.
Η RAF ανακοίνωσε πως ο βιομήχανος θα κρατούνταν αιχμάλωτος μέχρι την απελευθέρωση των έξι κρατουμένων στην φυλακή του Stammheim.

Η αντίδραση του γερμανικού Κράτους ήταν σκληρή, με νόμο, διατάχτηκε η πλήρης απομόνωση όλων των αγωνιστών της RAF κρατουμένων…

Δείτε την αρχική δημοσίευση 5.252 επιπλέον λέξεις

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s