τα βιβλία του μιχάλη, i libri di michele

Συνέντευξη στον κ. Απόστολο Ατζεμιδάκη, κανάλι ΈΝΑ Καβάλα, για το βιβλίο »ένας παγκόσμιος χάρτης που περιέχει την Χώρα Ουτοπία», και όχι μόνο..

ΣΤΟ μυαλό μου είναι όλα ξεκάθαρα, ίσως να μην είναι έτσι και για όλους, οπότε, μια δυο σημειώσεις:

μέσα στο dna κάθε σωστού αριστερού στρατευμένου υπάρχει ο κάθετος τρόπος σκέψης, συνεπώς λειτουργίας και οργάνωσης, γι’ αυτό χρειάστηκε να αποδυναμώσει τα σοβιέτ, ας πούμε, υπέρ ενός δυνατού Κράτους, το οποίο και επιζητούσε. Έτσι ήρθε ως αποτέλεσμα και η απόσταση και στη συνέχεια η απόσπαση έδωσε την χαριστική βολή, η κοινωνία και οι κυβερνώντες-διοικούντες-διαχειριστές δυο διαφορετικές εκ των πραγμάτων κατηγορίες-τάξεις, πολλές φορές με αντίθετα συμφέροντα. Εξ ου και οι διαμάχες μεταξύ τους.

Η εργατική αυτονομία προσπάθησε να διορθώσει τα πράγματα, να ελαττώσει το χάσμα, εκ των πραγμάτων δεν τα κατάφερε ούτε αυτή, μιας και το ζήτημα κατέληξε να καταστεί διαμάχη μεταξύ αντιπάλων στρατευμάτων, από την μια το Κράτος με τους μηχανισμούς του, από την άλλη οι επαναστατικές οργανώσεις με τους μαχητές τους και ένα όχι μηδαμινό μέρος υποστηριχτών, δεν έφτασε αυτό διότι η κοινωνία τελικά έμεινε ξανά αμέτοχη.

Εδώ λοιπόν, σήμερα, σε αυτές τις γεωγραφίες για τις οποίες μιλούμε, έρχονται τα επάνω κάτω με τον οριζόντιο τρόπο σκέψης δράσης και οργάνωσης της νέας βιοτής, η οποία απ’ ουτοπία γίνεται πραγματικότητα. Διότι εμπλέκει όλους στη διαβούλευση και την διακυβέρνηση. Τούμπα τα πράγματα, ο κόσμος ανάποδα, δεν χρειάζεται πατερούλης να μοιράζει κατευθυντήριες γραμμές, ούτε πυραμίδα, ούτε υπουργικά συμβούλια να υπακούουν στον ηγέτη, κάνοντας τα κέφια του.

Τα κέφια μεταφέρονται στην αυτόνομη συνέλευση, στην κοινότητα, και άντε γεια! γι’ αυτό και η έννοια »δεν αλλάζουμε το υπάρχον, όλα φτου και από την αρχή»!

Η κοινωνία των πολιτών, ελεύθερη από κάθε εξωτερική επιβολή, Αυτόνομη διευθετεί τα του εαυτού της, δεν χρειάζεται κράτος και μηχανισμούς, έξω από αυτήν, δεν αναθέτει, κυβερνά και διοικεί. Αυτοκυβερνάται και διαχειρίζεται η ίδια τα ζητήματα της, δεν έχει ανάγκη από σωτήρες. ούτε από μηχανής θεούς, είναι η ίδια δαίμονας θεός και…άγγελος σωτήρας

τέλος, δεν είμαι συγγραφέας, τα βιώματα μου μοιράζομαι με εσάς, έρευνα κάνω, βιώματα άλλων σας μεταφέρω, προς στοχασμό προβληματισμό και ανάληψη άμεσης δράσης, όπου είναι εφικτό

ευχαριστώ για την υπομονή σας

2 σκέψεις σχετικά με το “Συνέντευξη στον κ. Απόστολο Ατζεμιδάκη, κανάλι ΈΝΑ Καβάλα, για το βιβλίο »ένας παγκόσμιος χάρτης που περιέχει την Χώρα Ουτοπία», και όχι μόνο..

Σχολιάστε