τα βιβλία του μιχάλη, i libri di michele

Συγκλονιστικός ο Μιχάλης Μαυρόπουλος στη  τηλεοπτική παρουσίαση του πρώτου του βιβλίου

ΕπιΣημάνσεις….του Κώστα Χατζηγεωργίου

Συγκλονιστικός ο Μιχάλης  

Μαυρόπουλος, συγγραφέας του  αυτοβιογραφικού, πρώτου βιβλίου του  « Εκκενώστε τους δρόμους από τα  όνειρα». 

Στην συνέντευξη που έδωσε  στον Απόστολο Ατζεμιδάκη, ως  προσκεκλημένος και την εκπομπή  ΑΝΑΛΥΤΗΣ του Ena Channel, την  Τρίτη 18 Ιαν. 2022, απαντώντας  στα ερωτήματα του ταλαντούχου  δημοσιογράφου, ενεργοποίησε πολλές  αναμνήσεις, φίλων και γνωστών που  τον γνωρίζουν, μέσα από την κοινωνική  του παρουσία,

εδώ και πολλά χρόνια. 

Όπως επίσης, θεωρώ ότι, με τον  ξεχωριστό έντεχνο λόγο και την  εκφραστικότητα του, κέντρισε το  ενδιαφέρον κι όσων δεν τον γνωρίζουν.  Και το σημειώνω αυτό, γιατί το 450  σελίδων βιβλίο του, είναι ουσιαστικά  το ταξίδι της ζωής του μέχρι σήμερα,  μέσα από γεγονότα και καταστάσεις  που έζησε στην Ελλάδα και την Ιταλία,  όπου έκανε και τις σπουδές του στην  κοινωνιολογία. 

Ο Μιχάλης ( Μίκης όπως τον γνωρίζουν  πολλοί φίλοι του) εκτός από την  πολιτική διάσταση των πραγμάτων  και την άποψη του για τα κινήματα της  εποχής,

παρουσιάζει στο βιβλίο και την  ανθρώπινη. Όπως τη σχέση του με το  «θείο και την φιλοσοφία’, αλλά και την  κοινωνία, καθώς και τις έννοιες της  ανδρείας και του ηρωισμού που είναι η  βάση του σκεπτικού που εκφράζει τον  συγγραφέα, ως τρόπος ζωής 

Όπως επίσης με αναφορές σε πολλά  πρόσωπα που γνώρισε και κάποια απ’  αυτά, δεν ζουν πλέον, αλλά δεν τους  ξέχασε.  

Ενημερωτικά, να σας αναφέρω ότι, το  βιβλίο είναι μια έκδοση του Εκδοτικού  Οίκου ΜΕΘΕΞΙΣ και βρίσκεται στα  βιβλιοπωλεία τόσο της Καβάλας, όσο κι  όλης Ελλάδας.  

Για όσους θέλουν να το αποκτήσουν  ενυπόγραφο το κόστος είναι 20 ευρώ  και μπορούν να επικοινωνούν στο  τηλέφωνο 6977 065 010. 

Θα τολμήσω μάλιστα να πω ότι, αν  πέσει στην αντίληψη κατάλληλου  ατόμου, πιθανόν να το δούμε να  μεταφέρεται σε θεατρική σκηνή, ή και  τον κινηματογράφο, αφού οι αναφορές  του συγγραφέα σε σημαντικά γεγονότα,  είναι μοναδικές κι άγνωστες.  

Σ.Σ. Θα ήταν άδικο, να μη σχολιάσω  και το εξώφυλλο του βιβλίου, που  παραχωρήθηκε από τον Καλλιτέχνη  Κώστα Καρακίτσο και προσωπικά  θεωρώ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΟ.

Επικαιρότητα Νέστου • ΤΕΤΑΡΤΗ 26 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2022

Σχολιάστε